Usein kysyttyä

Irtisanominen

Miten ja milloin irtisanon vuokrasopimukseni?

Vuokra-asunto on aina irtisanottava kirjallisesti. Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi; irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanominen on suoritettu. (Esimerkiksi kesäkuun 20. päivänä irtisanotun asunnon osalta vuokravastuu päättyy heinäkuun viimeinen päivä.)
Tee irtisanominen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa muuttosi varmistuttua. Näin meille jää aikaa löytää huoneistoosi uusi asukas, joka voi olla valmis ottamaan asunnon vastaan jo aikaisemmin. Tällöin myös vuokravastuusi päättyy vastaavasti aikaisemmin.

Irtisanomislomake löytyy kohdasta lomakkeet, täytä ja lähetä postitse Savonlinnan Asuntopalveluun tai toimita se henkilökohtaisesti.

Onko Savuilla asukasohjaaja/kuraattoria ja miten hänet tavoittaa?

ASUKASHUOLTAJA
Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamissa projekteissa toimii asukaskuraattori Risto Puhakka. Savonlinnan Vuokratalojen asukkaat voivat ottaa häneen yhteyttä asumiseen liittyvissä pulmatilanteissa ja ongelmissa kuten häiriö- ja vuokrarästiasioissa. Esimerkiksi vuokrarästiasioissa ajoissa liikkeelle lähteminen säästää Sinut monilta ongelmilta ja lisäkustannuksilta.

Riston tavoittaa arkisin klo 8.00-16.00 puh. 044-537 5533.

Voiko vuokrasuhdetta jatkaa jos on yhden kuun vuokrarästi. Saako sen sovittua?

Vuokrasopimuksen uusimisen perusteena on aikaisempien vuokrien maksaminen. Neuvoisin ottamaan henkilökohtaisesti yhteyttä asian selvittämiseksi.

Asunnon vaihto

Vuokrasopimus päättyy sunnuntaina,milloin avaimet täytyy palauttaa !

Avaimet täytyy palauttaa sopimuksen päättymispäivänä.

Muutamme Savonlinnan Vuokratalot Oy:n asunnosta toiseen saman vuokranantajan asuntoon, jossa on samansuuruinen vakuusmaksu kuin vanhassa asunnossa. Pitääkö meidän siinä tapauksessa maksaa vakuusmaksu uudelleen toiseen asuntoon, vaikka vanha vakuus on maksettuna?

Vakuus on asuntokohtainen eli pääsääntöisesti muuttaessa uuteen asuntoon on maksettava uusi vakuusmaksu. Vanha vakuus palautetaan huoneistotarkistuksen jälkeen, viimeistään 2 kk kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä.

Muut

Voiko sinne Savonlinnaan muuttava saada asunnon, vaikka ei olisi työ- tai opiskelupaikkaa, 2-lapsinen perhe

Asunnon saanti edellyttää yleensä työ- tai opiskelupaikkaa Savonlinnassa. Muutkin syyt voidaan hyväksyä. Kaikki hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Jos olen työn hakija tarvitseeko minun antaa tilinauha? Koska minulla ei sellaista ole?

Liitteeksi tarvitsemme tuloselvityksen eli päivärahapäätös, tilinauha tai eläketiedot sekä verotustodistus (viimeisin vahvistettu verotus).

Kuinka suuri vaihtuvuus asuinnoissa on, jos on laittanut hakemuksen ei vapaisiin kohteisiin? Kuinka pitkä jonotusaika on?

Asukkaillamme on kuukauden irtisanomisaika, tiedämme tilanteen vain kuukauden ennakkoon mitä asuntoja on vapautumassa. Jonotusta meillä ei ole vaan asunnon tarve ratkaisee kenelle asuntoa tarjotaan.

Saanko asentaa parvekkeelleni lautasantennin, se ei oikein mahdu parvekkeelle, mutta sen voisi hyvin kiinnittää viereiseen seinään.

Lautasantennin saa asentaa vain parvekekaiteen sisäpuolelle eli lautasantennia ei saa asentaa viereisiin seiniin tai yleensäkään parvekekaiteen ulkopuolelle. ANTENNIN ASENTAMISEEN TARVITAAN AINA YHTIÖN LUPA. Lisätietoja voit kysyä isännöitsijältämme Sami Ruotsalaiselta puh: 050 559 4908

Onko kauttanne mahdollista vuokrata asuntoa pelkästään kesän (lähinnä heinäkuun) ajaksi?

Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti. Asiassa kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Asuntopalveluun (015) 550 110 tai savut@savut.fi.

Hei! Onko teiltä mahdollisuus saada opiskelija asunto minulle ja poikayställeni? Poikaystävä tosin käy armeijassa, mutta itse opiskelen?

Opiskelijana sinulla on oikeus hakea Savonlinnan Opiskelija-asunnoille. Sinun tulisi täyttää hakemus esim. SAO:n nettisivuilta. Liitteeksi SAO:lle riittää opiskelijatodistus sinulta.

Mitä liitteitä tarvitaan asuntohakemuslomakkeen lisäksi, kun kyseessä on opiskelija?

Jotta voimme ruveta käsittelemään hakemustasi tarvitsemme liitteiksi vahvistetun verotustodistuksen, tuloselvityksen ja opiskelijalta oppilaitoksen hyväksymis-ilmoituksen tai opiskelutodistuksen. Tuloselvitys voi olla esim. palkkakuitti tai päätös Kelan maksamista etuuksista.

Tuleeko kaikista vapautuneista asunnoista ilmoitus tänne nettiin, vai meneekö osa suoraan hakemuskäsittelyiden kautta.

Vapaissa asunnoissa näkyvät vain vapaat asunnot. Vapautuvia kohteita, joissa on vielä asukkaita, voi kysellä toimistoltamme. Asukasvalintoja teemme sitä mukaan kun asuntoja irtisanotaan.

Järjestyssäännöissa lukee, että parvekkeella saa käyttää vain sähkögrilliä. Saako rivitalon omalla takapihalla kuitenkin käyttää muunkinlaista grilliä?

Kaasugrilliä ja pallogrilliä voi käyttää rivitalojen pihalla, mutta avotulen teko kielletty. Avotulen teko sallittu ainoastaan mahdollisissa grillikatoksissa.

Olen asunut samassa vuokra-asunnossa pari vuotta ja tekisi mieli maalata asunnon seiniä jollakin värillä. Ovat nyt valkoiset. Onko se mahdollista ja maksaako vuokratalot oy maalit, pensselit ym materiaalit? Vai tuleeko jopa talon puolesta joku ammattimies maalariksi?

Vuokralainen ei ole oikeutettu luvatta suorittamaan muutostöitä huoneistossa vaan näissä asioissa on syytä olla aina yhteydessä isännöitsijään Sami Ruotsalaiseen tai tekniseen isännöitsijään Tommi Malkkiin.

Onko vuokra-asunnoissa lemmikkirajoitteita?

Meidän vuokra-asunnoissa ei ole rajoituksia lemmikkieläimille.

Miten tulee toimia jos vuokralainen kadottaa yhden asunnon avaimista? Entäpä kun tarvitsee sen uuden avaimen, paljonko se tulee maksamaan vuokralaiselle?

Avaimen kadotessa kannattaa AINA ottaa yhteyttä Asuntopalveluun. Avaimet ovat suojattuja ja tilataan aina meidän kauttamme. Jos haluat teettää lisäavaimia avaimen hinta riippuu lukosta n. 8 - 35 €/kpl.

Onko mahdollista saada nettiyhteys teidän kautta tavalliseen kaupungin vuokra asuntoon?

Tällä hetkellä Savonlinnan Vuokratalojen kohteissa ei ole mahdollisuutta saada nettiyhteyttä vuokratalojen puolesta. Mahdollisesti tulevaisuudessa tämä voi olla ajankohtainen asia. Ota yhteyttä paikallisiin palveluntarjoojiin.

Mistä saa tietää Savonrannan vapaat asunnot kun Savonrannan kunta on nyt liittynyt Savonlinnaan?

Savonrannan vapaat asunnot löytyvät kohdasta Vapaat asunnot.

Onko mitään mahdollisuutta saada asuntoa teiltä jos on jäänyt joskus maksamattomia vuokria teille tai luottotiedot ovat menneet?

Näissä asioissa kannattaa ottaa yhteyttä vuokranvalvontaan puh: 044 358 3809. Asiankäsittelyyn vaikuttaa mm. velan määrä ja ajanjakso, jolta on velka kertynyt.